4 november 2007
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2
kaart

Hué

Dag 9: Zondag, 04 november 2007

Om 8u staan we op en we sporen langs overstroomde gebieden. Het regent dan ook pijpenstelen. Centraal Vietnam staat dan ook bekend voor de overmatige regenval. We hadden ons hier wel een beetje aan verwacht. Om 10u40 komen we toe in Hué. We hadden gisteren een hotel geboekt via internet en er staat effectief iemand te wachten met een kaartje met onze naam er op: BART BLAZERS. We checken in aan de balie van het Minh Binh hotel. De receptioniste doet ons aan Ushi denken. Alleen haar horen praten doet ons al lachen.

We trekken direct de stad in. Onderweg lunchen we bij mijnheer Lac in zijn Lac Thanh restaurant/garage. Hij is doof en communiceert met ons in gebarentaal. Echt proper oogt zijn restaurant niet en er loopt een kleine kat rond die waarschijnlijk heel veel vlooien vervoert, maar zijn restaurant heeft goede kritieken in de Lonely Planet. Het smaakt gelukkig wel en dan gaan we op zoek naar de citadel. Het is ondertussen weer beginnen regenen.

Hué is geschiedkundig een heel belangrijke stad in Vietnam. Zowel op politiek vlak, cultuur, godsdienst en studies. Er zijn daar nog heel wat bewijzen van terug te vinden. Zo ook de citadel. Dit is een enorm fort rond de stad van de burgers. Hierin bevindt zich de keizerlijke stad. En daarin ligt dan weer the Forbidden Purple City. Voor wij de ingang vinden van de citadel worden we achterna gezeten door xe om bestuurders die ons met hun fiets willen rondleiden. Het begint ook weer te gieten. Met een grondplan, bezoeken we de paleizen en tempels in het complex. De Forbidden Purple City was enkel toegankelijk voor de keizer. Momenteel zijn ze dit gedeelte aan het restaureren want er blijft niet veel van over na het Tet Offensief.

We houden ons bezoek al snel voor bekeken en keren in de late namiddag terug naar het hotel. We regelen via internet een hotel voor in Hoi An, onze volgende bestemming. We reserveren ook een tour naar de Demilitarized zone (DMZ) voor morgen. We gaan iets eten in het restaurant Ushi en dan nemen we een zalig schuimbad, een perfecte afsluiter van een druilerige dag.