24 oktober 2008
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
29 30 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2
kaart

Brussel – New York – Miami – Quito

Dag 1 & 2: Donderdag en vrijdag, 23 en 24 oktober 2008

We zijn er geraakt. Met een halve liter bier achter de kiezen beginnen we aan een nieuw dagboek en dus ook aan een nieuwe reis: Ecuador en (misschien) de Galápagos. Zoals iedereen heeft gemerkt is er een financiële crisis en dus vliegen we standby. Na lang twijfelen hebben we gekozen voor Ecuador.

En hier zitten we dan in onze suite in het oude standscentrum van Quito. Meer dan 44 uur hebben we erover gedaan om hier te geraken. Eerst Brussel – New York – Miami (deze laatste vlucht was even spannend) en dan de volgende dag Miami – Quito. Op de vlucht naar New York was plaats genoeg en om de vakantie in stijl te beginnen hebben we in business class gevlogen. Aah!!! There is no better way to fly! Vanuit New York hadden we twee mogelijke vluchten naar Miami maar die zaten goed vol. Gelukkig waren er heel wat passagiers te laat en konden we met de eerste vlucht mee. In Miami hebben we dan een kamer in de Holiday Inn genomen maar aan de luchthaven bleek het niet zo eenvoudig de juiste shuttle te vinden. De VS, het blijft een beetje een apeland met vettig eten. Niet echt ons ding. Maar goed, een nacht overleven we nog wel.

We hebben geluk en we kunnen met de eerste vlucht naar Quito mee. Alles loopt op wieltjes, met onze bagage, vlot door de douane en ons busje staat klaar. Er blijkt druk verkeer in Quito en de rit naar het hotel duurt langer dan verwacht. Het begint nu ook te regenen. Daar zullen we aan moeten wennen. Aan de receptie zeggen ze niet veel, maar de kamer valt meer dan mee, niet alleen omwille van de mega LCD tv die er hangt. Vlug naar boven om nog iets te eten maar daarvoor zijn we iets te laat. Een pintje dan maar. Echt honger hebben we niet want er was eten op het vliegtuig. We realiseren ons dat we de suite hebben gekregen en we vragen ons af hoeveel dat grapje ons gaat kosten. Ondertussen voelen we ons beiden licht in het hoofd. Quito ligt op bijna 3000 meter en de lucht is ijl. Morgen zullen we het rustig aan moeten doen. Het plan is om op verkenning te gaan...