25 oktober 2008
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
29 30 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2
kaart

Quito

Dag 3: Zaterdag, 25 oktober 2008

Vanmorgen zijn we al vroeg wakker en hebben een mooi zonnig zicht op Plaza Santa Domingo. Van die stralend blauwe lucht zullen we straks de gevolgen dragen en lichtjes rood uitslaan. Blijkt dat onze angst voor slecht weer ongegrond was, tot nu toe. Het is een heerlijke oktoberdag.

Nog happend naar adem, omwille van de ijle lucht, ontbijten we op de bovenste verdieping van ons hotel met uitzicht op het plein. Na het ontbijt mogen we onze rugzak direct weer inpakken omdat iemand onze suite vandaag gereserveerd heeft. Het personeel zal straks onze bagage naar een andere kamer verhuizen.

Ondertussen gaan wij op verkenning en volgen de stadswandeling van de Lonely Planet. Het begin ligt in een mooie koloniale setting: Plaza San Francisco, Plaza Grande, Calle Ronda... Allemaal heel gezellig. Het laatste gedeelte leidt ons door parken en is zeker niet toeristisch. Rond de middag belanden we in de nieuwe wijk, Mariscal, waar we gaan shoppen voor excursies. Er zijn heel veel reisbureaus gesloten en het is dus niet gemakkelijk om iets te vinden. Na lekkere kip quessadillas en fajitas, komen we uit bij het reisbureau Gulliver. Hier vinden we een achtdaagse cruise naar de Galápagos eilanden, toeristenklasse, binnen ons budget. We betalen 1000 dollar per persoon. De vlucht kost 350 dollar per persoon. We halen onze credit card boven maar daar zijn ze hier niet gek op. Je moet 8% meer betalen als je met de kaart wil betalen. Gelukkig staat er tegenover het kantoor een bankautomaat. Ook hier kan je maar beperkt geld per dag afhalen. We halen al het maximum met bart zijn kaarten af. Het bedrag hangt van je kaart af en schommelt tussen de 300 en 500 dollar. Als dat geld afgeleverd is, nemen we de taxi naar het hotel en halen dan geld af met mijn kaarten om dat ook weer te gaan afleveren bij Gulliver. Het resterend bedrag zullen we de avond voor vertrek gaan betalen want morgen gaan we naar Baños.

Als het al begint te schemeren houden we even siesta maar buiten op Plaza Santa Domingo wordt er iets gevierd met trompetten en geschal. Boven in het restaurant van het Hotel Real Audiencia eten we soep en een bord met wat fruit. We maken een avondwandeling en er passeren heel wat musiscerende bussen: chivas. We hebben geen idee wat er gaande is. Hopelijk maken ze het niet te laat want onze kamer is niet goed geïsoleerd. Onze avond eindigt op Plaza Santo Domingo waar er vuurwerkconstructies staan. Na het checken van onze e-mail, kruipen we onder de wol met nog steeds hetzelfde deuntje op de achtergrond. Slaapwel.