26 oktober 2008
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
29 30 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2
kaart

Quito – Baños

Dag 4: Zondag, 26 oktober 2008

Heather Nova speelt op de GSM, dat is het enige waar hij nog goed voor is. Blijkbaar is Ecuador een van de enige landen ter wereld die zijn eigen specificaties heeft voor GSM gebruik. Je hebt hier een GSM met quad-band nodig. We liggen op bed nog even te bekomen van een lange dag. Beiden moeten we toegeven dat we lichtjes gefrustreerd zijn van een lange dag rijden eerder dan genieten.

We zijn in Baños aangekomen na een busrit van ongeveer vier uur. Deze morgen zijn we vroeg opgestaan om snel te kunnen vertrekken. De ochtend zag er nog stralender uit dan de vorige. De bushalte “ Terminal Terrestre” ligt vlak bij het hotel, toch zijn we erg op ons hoede. Slechte herinneringen uit Peru... een politieagent vraagt waar we heen willen en helpt ons verder. Dat geeft al een veiliger gevoel. We zijn net op tijd. De bus gaat onmiddellijk vertrekken. Alles top dachten we, maar nog geen vijf minuten later staan we al weer stil. Waarom weten we nog steeds niet maar verkopers lopen op en af de bus. Tja, zo gaat dat hier nu eenmaal, het heeft geen zin je er druk in te maken. De buschauffeur doet zijn reputatie als maniak al snel eer aan. Je staat er beter niet bij stil. De rit biedt mooie panorama vergezichten over Quito. Verder is de rit niet zo bijzonder. Het valt op dat de Andes hier in Ecuador er heel anders uitziet dan in Peru. Rond de late middag waren we dus in Baños, direct iets heel anders dan Quito, erg toeristisch en niet zo groot. Een geschikt hostel hadden we snel gevonden dankzij een tip die we gekregen hadden.

Na een stevige lunch dan maar op stap, op zoek naar de beroemde waterval Cascada Inés María. Volgens de beschrijving van de Lonely Planet zou die vlot te vinden moeten zijn. Niets is minder waar, we zijn het ook niet gewend zonder gids de stad uit te lopen. Dat doet toch vreemd aan, zo zonder andere toeristen in de buurt. In de verte zien we de Tungurahua vulkaan. Uiteindelijk brengt een smal niet gemarkeerd pad ons naar beneden tot aan een waterval die niet zoveel voorstelt.

Terug de stad in dan maar, we hebben onze tijd te vullen tot donderdag, dan moeten we terug in Quito zijn. Wat zou onze beste optie zijn?? Een jungletocht van drie dagen moet perfect lukken maar zoals ze die hier aanbieden hadden wij het niet voor ogen. Deze tochten gaan helemaal niet zo diep de jungle in en grote dieren krijg je waarschijnlijk ook niet te zien. Na wikken en wegen gaan we ervoor en boeken we een driedaagse voor 100 dollar. De prijs is al zo verdacht laag als die van onze Galápagos cruise. Morgen vertrekken we om 9u30. We zullen zien...