29 oktober 2008
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
29 30 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2
kaart

Jungle – Baños

Dag 7: Woensdag, 29 oktober 2008

Het heeft de hele nacht geregend maar volgens Angel valt het nog mee. We krijgen vandaag een pannekoek en fruit als ontbijt. Als we alles ingepakt hebben, gaan we naar beneden om onze spullen achter te laten in het basiskamp. Er is twijfel of we het groot fototoestel zouden meenemen op uitstap. Angel had aangeraden de grote toestellen hier te laten maar uiteindelijk neemt iedereen alles mee. Het ergste dat er kan gebeuren is dat we wat spetters water over ons heen krijgen. Voor een laatste keer trekken we onze rubbere laarzen aan.

Het duurt niet lang voor we het warm hebben. Na een kleine wandeling komen we aan een wilde bruine rivier, de Puyo rivier. Hier moeten we met de kano over. Angel geeft openlijk toe dat hij het niet ziet zitten. Hij haalt hulp uit het dorp en Bart, Mark en ik besluiten als eersten de oversteek te wagen. Het is een kleine kano die niet zo stabiel is. We zitten allemaal met de schrik, we hebben dan ook alledrie een fototoestel bij. Raar genoeg moet ik lachen met onze benarde situatie. Als we bijna aan de overkant zijn, gaat het mis en loopt de kano vast op de rotsen en zakt hij scheef. Mark en ik worden behoorlijk nat. Bart heeft meer geluk. De anderen hebben een rustigere oversteek. Blijkbaar waren wij de proefkonijnen. In een inheems dorp krijgen we te zien hoe een vrouw potten bakt en mogen we met een blaaspijp schieten. We schieten allemaal raak en grappen dat we niet zonder eten zouden vallen als we in de jungle zouden verdwalen.

Onze tweede kanotocht is met een grotere kano voor heel de groep. Angel gaat te voet en neemt het fotogerief mee. Als we in stroomversnellingen terecht komen is het best spannend. Ik zit in het midden en krijg samen met Beth het meeste water over mij. In de laatste en grootste versnelling lopen we vast in het midden van de rivier. Wat een adrenaline! Mark springt uit de boot om de stuurman te helpen maar het duurt even. We krijgen er allemaal een kick van. We zijn verbaasd dat de kanotocht al voorbij is. Nu wordt het weer zweten want we klauteren omhoog naar Mirador Belavista. We krijgen een prachtig uitzicht over de jungle met de rivieren Pastaza en Puyo die samenvloeien. Angel demonstreet nog hoe je een wonde moet verzorgen met dragon blood dat hij uit een boomstam kapt.

Onze pickup laat lang op zich wachten en dan beslist Angel te voet op zoek te gaan. Na onze laatste lunch in het basiskamp maak ik nog een duikvlucht als er een kip op een bank tegenover mij springt. Ons geduld wordt ook nog op de proef gesteld als we nog op iemand van een andere groep moeten wachten. Hij moet eerst nog lunchen en rijdt dan met ons me terug naar Baños. Onze Gesus adopteert hem en doopt hem Corney (Corey), een Amerikaan. Onderweg zien de wolken er dreigend uit en het begint inderdaad te gieten.

Voor we pizza met de groep gaan eten, baden we in de warmwaterbronnen. Heerlijk relaxerend! Na nog een koffie nemen we afscheid, inclusief een Duitser die er nog was komen bijzitten.