4 november 2008
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2 3 4 5 6 7
kaart

Santa Cruz

Dag 13: Dinsdag, 04 november 2008

We hebben afgesproken met de groep om 8u30 in het restaurant. Bart en ik zijn al vroeger op pad, op zoek naar een ander hotel. We proberen eerst bij de middenklasse maar de prijzen zijn in vergelijking met twee jaar geleden verdubbeld (Onze Lonely Planet is uitgegeven in 2006). We vinden uiteindelijk een “goedkoper” hotel Salinas. De kamer en de badkamer zien er beter uit. We verhuizen nog voor het ontbijt. De groep valt langzaam uitelkaar. We vertrekken met de Tsjechen, Julien, Mary, Kate en Paul naar de hooglanden in twee taxi’s (25 dollar). Eerst naar een ranch waar grote schildpadden grazen. Indrukwekkende beesten. De Galápagos eilanden danken hun naam trouwens aan de zadelschildpadden. Galápagos betekent namelijk zadel. Dan wandelen en kruipen we door lavatunnels.

Om 11u zijn we terug in Puerto Ayora en besluiten we nog naar het Darwin station te gaan. Hier draait het vooral om Lonesome George, de laatst overblijvende van een uitstervend soort schildpad. Het is zeer warm en vinden schaduw op een terras. Kate en Paul eten met ons een almuerzo. We vangen hier en daar op dat iedereen op zoek is naar alternatieve plannen voor de volgende dagen. Dus offeren wij ook een gedeelte van de namiddag op om agentschappen af te lopen. We zouden heel graag het eiland Bartholomé bezoeken. Dat zou echt de moeite zijn en daar zitten ook pinguïns. Maar daarvoor vinden we geen uitstappen voor de komende dagen. De enige betaalbare manier op daguitstappen te doen, is meegaan met een geplande uitstap. Als ze zelf een trip voor jou moeten organiseren, wordt het veel te duur. Veel mogelijkheden hebben we dus niet.

Veel van onze namiddag schiet er niet meer over. We haasten ons dus om een glimp op te vangen van de Nimfe lagoon en dan snelwandelen we naar Tortuga Bay. Om 18u wordt de toegang gesloten en het is een klein half uur wandelen dus veel tijd hebben we niet op dit strand.

Om 19u zitten we met heel de groep te wachten op een vertegenwoordiger van de bootmaatschappij, maar surprise, surprise… niemand daagt op. Wie er wel verschijnt, is George, onze gids. Hij komt met een foefje en niemand kan er mee lachen. Het wordt een chaotische toestand en hierdoor kunnen we niks meer regelen. Terwijl er verder gekibbeld wordt, gaat Bart naar een reisbureau waar we vanmiddag geweest zijn en hij legt een uitstap naar North Seymour vast voor morgen. Ondertussen worden de Zweden opgevangen door een vertegenwoordiger van hun reisagentschap en krijgen 4 dagen op het eiland Isabela aangeboden ter compensatie.

Na het avondmaal, alweer met Paul, komt de groep nog eens samen in dezelfde bar. Het goede nieuws is dat Obama de verkiezingen in de VS gewonnen heeft. Slecht nieuws: Paul (de Duitse schoolmeester) volgt ons overal.