28 oktober 2006
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5
foto's
Guatemala & Belize-3807 © Bart Plessers Guatemala & Belize-3804 © Bart Plessers Guatemala & Belize-3800 © Bart Plessers Guatemala & Belize-3844 © Bart Plessers
kaart

Antigua

Dag 2: Zaterdag, 28 oktober 2006

We hebben goed geslapen en zitten om 9u aan het ontbijt op de binnenplaats. Eerst is het nog wat fris maar vlug beginnen de zonnestralen hun werk te leveren. Zalig zo ontbijten met een vers geperst fruitsapje of een bordje exotisch fruit. Als we het thuisfront gemeld hebben dat we goed zijn aangekomen, trekken we erop uit. Eerst naar de bank om onze Dollars in Quetzales om te wisselen. We zijn niet alleen. Het is het einde van de maand dus de locals staan ook aan te schuiven om hun cheques te verzilveren.

Nu kan de verkenning beginnen. Langzaam komt mijn herinnering aan deze stad terug. Bart loodst ons naar de lokale markt. Een eindeloos doolhof van kraampjes, al dan niet overdekt, waar je terecht kan voor alles wat je je maar kan bedenken. Vooral de etenswaren zorgen voor een kleurijk tafereel. Er hangt een speciaal geurtje en af en toe voelen we wat GFT afval verdwalen tussen onze tenen. Als er levende kippen verschijnen, wil ik er zo snel mogelijk van door. We kopen nog een zakje lychees.
Die lychees eten we op als we ons op de stoep van de Merced kerk zitten. Marleen deelt er ook een paar uit aan lokale kinderen.

Voor we het beseffen is het middag en neem ik mijn reisgenoten mee naar een restaurantje wat ik me nog herinner van twee jaar geleden. Verscholen achter een libreria, vind ik Cafe Condessa met een typisch binnenpleintje. Ik herinner me dat je hier heerlijk kan brunchen.
We eten een lekkere quiche met een kommetje fruit en een immens groot glas lemonada.

Na de middag zetten we onze tocht verder. We boeken de tocht naar de Pacaya vulkaan voor morgen. We wandelen naar el Cerro de la Cruz, een uitzichtpunt waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad, met daarachter de Agua vulkaan.

Als we wat krachtvoer gekocht hebben, keren we terug naar het hotel en krijg ik mijn klop. Ik leg me even neer terwijl Bart en Marleen de route van de volgende dagen bekijken.

Ons eerste avondmaal gebruiken we op het terras van Don Ricardo. Bart bestelt Plato Chapin met bonen, banaan en steak.