30 oktober 2006
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5
kaart

Antigua – Panajachel

Dag 4: Maandag, 30 oktober 2006

We genieten nog een laatste keer van het ontbijt op de binnenplaats en vertrekken dan om 8u met de shuttle naar Panajachel, aan Lago Atitlán.

Xavier, de chauffeur van Adrenalina Tours is heel sympathiek. Het busje zit vol met drie Amerikanen en twee Antwerpenaren. Xavier heeft veel te vertellen en doet de tijd vlug voorbij gaan. Ondertussen genieten we van het uitzicht. Twee uur later staan we in de haven van Panajachel. Ik bel naar twee hotels en uiteindelijk kiezen we voor Arca de Noé in Santa Cruz La Laguna. De zon steekt. De hoteleigenaar geeft ons de richtprijs voor de boottaxi maar onderhandelen over een goede prijs is niet gemakkelijk. Uiteindelijk blijkt het ook geen “directo” te zijn, zoals gezegd, want na vijf minuten moeten we al overstappen. Ons hotelletje bestaat uit primitieve logdes of hutjes. De eigenaars zijn Oostenrijkse hippies. We gaan op verkenning naar het dorpje en er staat een steile klim in de blakende zon op ons te wachten.We zweten ons te pletter. Boven vinden we een authentiek dorpje waar veel kippen rondlopen. Daarom keer ik vlugger terug naar het dorpsplein waar ik op mijn reisgenoten wacht.

Als we weer aan ons hotel zijn, bestellen we iets om te eten en houden vakantie. We proberen de hangmatten uit die in de tuin hangen. We zijn klaar om te gaan zwemmen en wandelen langs het water naar Isla Verde. Daar zou het goed zijn voor een frisse duik. Ondertussen is de zon verdwenen en beperken we de plons met stenen in het water te ketsen. Als we terug zijn nemen Marleen en ik dan maar een ijskoude exotische douche.

Net als we ons op het terras hebben geïnstalleerd, begint het te druppelen dus verhuizen we naar het terras van het restaurant. Even later gaan we tot aan de kade om de zonsondergang over het meer te bewonderen. Na een tijdje begint het te gieten. We staan onder een afdak en wachten tot de bui overtrekt, maar dat gebeurt niet. Uiteindelijk rennen we door de waterstroom naar het hotel. Daar wacht binnen een zesgangen diner op ons. Normaal eten alle gasten samen maar blijkbaar zijn wij de enigen. De enige lichtbron zijn kaarsen omdat de electricteit hier maar zeer beperkt aanwezig is. Op het menu: lookbroodjes, soep van zoete ewrten, sla van bloemstengels, gevulde aardappel met broccoli, tonijn gemarineerd in sojasaus en dessert met thee of koffie. De ene gang viel al wat beter mee als de andere. Na het eten is het eindelijk gestopt met regenen en spelen we op het terras een spelletje Machialvelli.