9 november 2006
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2 3
foto's
Guatemala & Belize-5092 © Bart Plessers Guatemala & Belize-5074 © Bart Plessers
kaart

Caye Caulker

Dag 14: Donderdag, 9 november 2006

Voor het ontbijt gaan we ons inschrijven voor de snorkeltrip. Alwin en Liesbet zouden ook meegaan maar Liesbet is ziek, dus gaan we met ons drie. Om 10u30 vertrekken we met zo een twintig andere toeristen om een zeilboot. We varen eerst 45 minuten tot we aan de Coral Garden komen. Tijdens mijn eerste duik sla ik toch wat in paniek. Gisteren was er niet zoveel golfslag als vandaag. Hoewel de golfslag hier miniem is want gaan niet voorbij de branding. Bart vraagt een reddingsvest en eens ik daar op kan drijven voel ik me als een vis in het water. Het is echt prachtig om de onderwaterwereld te observeren. Veel koraal en kleurijke vissen natuurlijk. We hebben ons laten vertellen dat dit koraalrif relatief jong is omwille van de orkanen en daarom is het ook minder kleurrijk dan op andere plaatsen.

Als we terug op de boot klauteren staat er fruit en drank klaar. Nu moeten we weer 20 minuten varen tot onze volgende stop. Als het anker uitgeworpen is aan de shark and ray alley wordt onze groep in twee gesplitst en volgen we de gids. Onze gids, Charlie houdt een rog (sting ray) op zijn armen en we mogen hem strelen. Hij voelt heel zacht aan. Moeilijk te geloven dat zo een dier iemand kan doden met zijn staart. Volgens Charlie heeft dat alles met respect te maken. Als je de vissen vriendelijk behandelt, laten ze je met rust. Voor we in het water sprongen, zagen we haaien rond de boot cirkelen maar die zijn nu verdwenen. Na 20 minuten moeten we weer aan boord en krijgen we een broodje kip of vis.

Onze laatste stop is aan het Hole Chan Marine Reserve. Hier volgen we weer een gids en snorkelen naar een tunnel. De geoefenden onder ons mogen proberen om tot aan de tunnel te duiken en er zelfs doorheen te zwemmen. De rest kijkt toe. In de verte zien we de branding. We zijn nu al een heel stuk van land maar op sommige plaatsen is het zo ondiep dat we er kunnen staan.

Aan boord spelen ze reggaemuziek en wordt er fruit en punch geserveerd. Later laten ze ook een schotel met ceviche (conch, tomaat, ajuin en paprika) dip en nachos rond gaan. Heerlijk. We zeilen terug richting Caye Caulker. Bart en ik houden ons bezig met foto’s trekken en Marleen met stuurman Patrick. Nu hangt er echt een relax vakantiesfeertje. We genieten van de zonsondergang en hebben optimaal van de terugtocht kunnen genieten omdat er niet veel wind was. We meren pas aan rond 18u30.