10 november 2006
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2 3
kaart

Caye Caulker

Dag 15: Vrijdag, 10 november 2006

Vannacht heb ik last gehad van mijn verbrande billen. We waren gisteren wel zo slim om met t-shirt aan te zwemmen maar dat beschermde onze billen natuurlijk niet. Na het ontbijt trekken we naar het internet café. Bart en ik gaan na hoe onze vluchten voor de terugweg eruit zien. Dat ziet er niet goed uit. Normaal zouden we de 13de vanuit Guatemala City vertrekken maar dat zit er niet in. Het is verschrikkelijk warm binnen en Bart helpt met het noteren van alle mogelijkheden. Na een uur houden we het voor bekeken en trekken we naar ons koele appartement. We tekenen onze route uit en blijkt dat we het beste vanuit Belize City vertrekken. We bellen naar Guisela om onze hotelreservatie te annuleren in het hotel waar ze vroeger gewerkt heeft. Dan bellen we naar Luisa om te zien of ze bereid is onze “reiskleren” te versturen. Als ik naar Fedex bel, blijkt dat ze onze kleren niet tijdig in Belize kunnen krijgen. Er zijn geen dagelijkse vluchten dus we hebben niet veel keuze. We beslissen onze baggage in Guatemala achter te laten en ze achteraf te laten overkomen.

We bespreken welke “deftige” kleren we nog kunnen aantrekken voor de terugreis. Standby reizen moet gebeuren volgens een dresscode. Het regelen van onze terugreis heeft de hele voormiddag en een deel van de namiddag in beslag genomen. Marleen is al eerder gaan zwemmen en dan vertrekken wij ook. We komen haar tegen op een fiets met Charlie.

 Na het zwemmen genieten we op onze vaste stek van de zonsondergang. Zalig! s’ Avonds gaan we met Charlie iets drinken in een bar waar veel Amerikanen zitten. We houden het vlug voor bekeken en volgen Charlie naar een lokale bar. Er is niet veel volk maar gaan in een hangmat liggen op het dakterras. Op de achtergrond klinkt reggaemuziek en we genieten van het lichte briesje. Als dat niet de Caraïben is...