21 september 2004
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2 3
kaart

Amalfikust

Dag 4: Dinsdag 21 september 2004

Voor vandaag hebben we gepland een beetje sightseeing te doen met de auto en in de namiddag een strandje op te zoeken, een “rustdag”dus. Eerst rijden we naar Sorrento en deze stad valt bij geen van ons beiden in de smaak omwille van teveel toeristen. Na een kort bezoekje aan de toeristische dienst, waar ze weer niet op onze vragen kunnen antwoorden, zetten we onze rit verder naar het uiterste punt van de Amalfikust, Termini.

Op onze terugweg komen we op een punt waar je zowel de Golf van Amalfi als de Golf van Sorrento kan zien, indrukwekkend. Na een plaatselijk rondje (lees: dwaaltocht), zoeken we in Positano een strandje. De Amalfikust staat bekend om huizen die op de rotsen gebouwd zijn en ze staan met elkaar in verbinding via trappen. Dus ook deze keer hebben we er een trappenwandeling over om ons spiaggia te vinden. Als we beneden toekomen, merken we dat de zon al op het punt staat achter de rotsen te verdwijnen…maar het zwemmen doet deugd. Alleen Bart heeft het wat moeilijk om zich "en plein public" op het strand om te kleden. Ik en de andere zonnekloppers hebben alleen maar van deze bezigheid genoten…

Na onze duik rijden we weer huiswaarts. Opeens raakt onze autospiegel een andere autospiegel van een auto die aan de kant van de weg geparkeerd staat…mmm, moment van onoplettendheid? Later tijdens die rit staan we even aan de kant van de weg om nog een mooie zonsondergang op foto vast te leggen. De fotoshoot moet vanuit de auto gebeuren omdat er te weinig plaats is om uit te stappen. Terwijl Bart uit de auto hangt, vraag ik hem ook even de schade van de spiegel op te nemen: "Gewoon een schrammetje, dus niet erg." Meer dan een schrammetje heeft Bart als hij terug gaat zitten: een moedervlek is gedeeltelijk losgekomen tijdens de manoeuvres van daarjuist. Even het thuisfront raadplegen: bij de apotheker stoppen en ’s avonds repareert hij dapper het zaakje zo goed mogelijk. Om de pijn te verzachten gaan we eens goed gaan eten in een familierestaurant in Agerola. Na een lekkere pizza is er nog tijd om nog gezellig wat rond te kuieren op de plaatselijke avondmarkt.