22 september 2004
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2 3
kaart

Pompeji

Dag 5: Woensdag 22 september 2004

’t Is opnieuw mooi weer en na een ontbijt op het terras, vertrekken we naar Pompeji. Nog even iets over de Amalfitaanse ontbijtjes: croissants, rode sinaasappelsap en cappuccino natuurlijk…met een mooi uitzicht op de baai. Severio blijft als goede gastheer altijd in de buurt tijdens het ontbijt. Van die momenten maken we gebruik om hem te overstelpen met vragen.

De rit naar Pompeji verloopt vlotjes maar na het verlaten van de autostrade, zijn we toch weer eventjes licht verdwaald. Ondertussen hebben we onze tactiek veranderd. Zodra we het noorden kwijt zijn, vragen we het gewoon aan een voorbijganger de weg. Dat bespaart ons heel wat tijd. Dus Bart haalt weer z’n beste Italiaans boven en zo escorteert een macho Italiaantje ons naar de site van Pompeji. Daar ontstaat er dan weer even verwarring over waar we zullen parkeren want de reisgidsen waarschuwen voor buitensporige parkeertarieven.
Voor we het beseffen, staan we op een inrit van een restaurant en de “parkeerwachter van dienst” verzekert ons, dat hij goedkoper is dan zijn buren.

In ieder geval is het nu tijd om ons te laten onderdompelen in de oudheid. Aan de hand van een kaartje bepalen we onze route en daar staan we dan op een reusachtige archeologische vindplaats van een bloeiende stad die in 79 bedolven werd onder de lava van de Vesuvius. Tijdens dit bezoekje krijg ik mijn eerste privéles fotografie van Bart en ja, in de fotoreportage kan je dus ook enkele foto’s van mij bewonderen!Ik moet nog veel leren maar we hebben er ook veel plezier aan gehad.

Een dikke 3 uur later staan we terug aan onze geïmpoviseerde parking, en ja de auto staat er nog! We praten nog even met de parkeerwachter. Die vertelt ons dat hij 3 maanden bij zijn nonkel in een restaurant in Zaventem werkte. Op de terugweg maken we kennis met een nieuw vriendje...naam: Joost, de kever. Hij zit op onze motorkap en heeft ons een paar dagen gezelschap gehouden. In de vroege namiddag zijn we weer bij Severio en luieren we, eten vers fruit op het terras en trekken foto's…dat is vakantie hè.