23 september 2004
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2 3
kaart

Capri

Dag 6: Donderdag 23 september 2004

Voor dag en dauw zitten we op het terras aan de ontbijttafel want om 7u30 moeten we de bus nemen naar Amalfi. Samen met een bende schoolkinderen “hangen” we in de bus. De voorbije dagen was de bus zo een beetje mijn vijand geworden aangezien het een heel gepuzzel is als je ze als tegenligger in een bocht moet passeren. Nu kan ik dus de andere kant van de puzzel eens meemaken. In Amalfi kopen we onze bootticketjes en een halfuurtje later zitten we in een snelle boot die ons in 45 minuten naar het eiland Capri brengt.

In de haven van Capri nemen we eerst de funiculare naar het stadje Capri om daar de bus te nemen naar Anacapri. Eerst zullen we een bezoekje brengen aan de Grotta Azzurra: Door het feit dat de ingang van deze grot heel klein is, komt er vrijwel geen licht in de grot. Het enige schijnsel is dus afkomstig van de breking van de zonnestralen op het water. Dat geeft een schitterend azuurblauwe kleur. Om de grot te bezichtigen moeten we onze beurt afwachten om met een roeibootje de grot binnen te varen. Dit is met de golfslag een spektakel op zich: Japannertjes op elkaar gestapeld in een bootje en af en toe krijgen ze een klets water over zich heen.

Na de grot nemen we de zeteltjeslift in Anacapri naar Monte Solaro, en ik ben blij dat we even weg zijn uit de drukte. Eigenlijk is Capri een mondain eiland vol chichivolk, het wemelt er van dagjestoeristen. Zo belanden we op het hoogste punt van het eiland met een panorama over de Golf van Sorrento en Napels. De terugweg leggen we te voet af en onderweg stoppen we voor de picknick. In Capri zelf maken we een wandeling tussen tuinen en olijfgaarden, met als eindpunt Villa Jovis. Voor we de boot terug naar het vaste land nemen, eten we nog een echt Italiaans ijsje. De dag hebben sluiten we af met een antipasti van zeevruchten. Jaja, je leest het goed, Bart heeft me kunnen overhalen mee te eten en ik moet toegeven dat het wel smaakte. Ondanks al "het bussen" was dit toch wel een zeer geslaagd dagje.