4 oktober 2005
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
26 27 28 29 30 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6
kaart

Brussel – New York – Miami – Lima

Dag 1:  Dinsdag 04 oktober 2005

Vandaag begint onze langverwachte reis naar Peru. Nu sluiten we de periode van voorbereidingen af; gedaan met de inentingen, aanvragen van het visum voor de Verenigde staten en de reisapotheek samenstellen. Vanaf vandaag gaan we ook ontdekken of Peru dezelfde indruk bij ons zal nalaten als vrienden en familie die al veel over het land verteld hebben.

We hebben een korte nacht achter de rug en de dag begint al vroeg.  We laden twee grote rugzakken en twee dagrugzakken in de auto, sluiten het appartement af en vertrekken. We vliegen standby, dus ons avontuur begint al in Brussel. De vluchten zien er goed uit en ik denk dat we in business class zullen reizen. Na een koffie en een croissant wandelen we naar de gate. We krijgen zetels 5A en 5B, dus tot in New York zitten we al in business class. Dit is de enige luxe die we ons deze reis  permiteren dus we gaan ervan genieten. Zo hopen we morgenvroeg min of meer uitgerust in Lima aan te komen.

Onze transatlantische vlucht vliegt voorbij. We laten ons tijdens de vlucht bedienen en krijgen een 4-gangenmenu geserveerd. Na het eten kijken we naar een DVD’tje en ik val al vlug in slaap.

De transfer in New York  verloopt vlotjes en dankzij mijn visum word ik niet meer apart geroepen aan de douane. Zalig! Veel tijd om over de Amerikanen te klagen hebben we niet want voor we het weten zijn  we op weg naar Miami. Eens we weer op de grond staan, krijgen we allebei onze klop. We moeten ons hier op de luchthaven zeven uur zien bezig te houden. We lezen een beetje in de reisgidsen en Bart probeert wat te slapen. We laten ons ook al op de standby lijst plaatsen voor onze binnenlandse terugvlucht van Cuzco naar Lima bij Lan Peru. Af en toe gaan we even naar buiten om ons wat op te warmen. De airconditioning staat veel te koud. Buiten regent het pijpestelen maar is het tropisch warm. Voor we aan boord gaan, poetsen we nog even onze tanden en dan zijn we klaar voor de nacht. Nu hopen wat we nog enkele uurtjes kunnen slapen.