9 oktober 2005
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
26 27 28 29 30 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6
kaart

Arequipa

Dag 6: Zondag, 09 oktober 2005

Vanmorgen houden we het relaxed: uitslapen en dan ontbijt op het dakterras. Zalig! Na het ontbijt regelen we onze driedaagse trekking naar de Colca Canyon bij Maribel. We zullen morgenvroeg vertrekken in groep, als er tegen dan nog mensen inschrijven. We hebben nog 150 Soles (x10 =Belgische Franken) waar we mee moeten toekomen tot na de trekking. Dat gaat nipt worden.

We keren terug naar de overdekte markt om wat inkopen te doen voor de trekking: zoals een pet voor Bart, een zonnebril voor mij... We ondernemen ook een eerste poging om onze gestolen vliegtickets te recupereren. Dat doen we met een bezoekje aan LAN Peru, zonder succes. Dan op naar el monasterio Santa Catalina. Dit klooster wordt aangeprezen als een van de meest fascinerende koloniale religieuze gebouwen van Peru. Dit willen wij met eigen ogen zien. Het is een complex van 20000m² en is eigenlijk een stad op zich. Vandaag leven er nog zo een 30 zusters in het noordelijke gedeelte van het klooster waar toeristen niet zijn toegelaten. Het is een plaats waar je je oriëntatie helemaal kwijt raakt. Dit dankzij de vele smalle straatjes, de kleine fruitpleintjes, doodlopende trappen en de mooie binnenkoertjes. ’t Is heerlijk wandelen in de zon. Na twee uur rondslenteren houden we het voor bekeken en lunchen we in El Heraje. We willen een gerecht met rijst omdat Bart last heeft van diaree, alias Harry Protter. Dus dit keer kiezen we een dagmenu met aspergesoep, varkensvlees en rijst. Ik heb op mijn beurt wat buik- en hoofdpijn. We houden siesta en daarna bezoeken we de kathedraal. We ontdekken nog een ander hoekje van de stad aan de kant van Rio Chili. In de reisgidsen hebben we gelezen dat Arequipa de witte stad genoemd wordt, dit heeft ze te danken aan heel wat koloniale gebouwen die gebouwd zijn met een lichtgekleurde vulkanische steen.

Na het avondeten gaan we nogmaals naar de markt om snoep en energierijk voedsel te kopen voor tijdens de trekking. Voor we terug naar het hotel keren, springen we nog even een internetcafe binnen om een kopie af te printen van onze vliegtickets. In het hotel maken we kennis met onze gids van de trekking: Marlon, de broer van Mirabel. Hij leent ons een rugzak. Even inpakken en vroeg onder de wol.