31 oktober 2003
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2 3 4 5 6 7
kaart

Vliegtuig Brussel - Istanbul - Damascus

Dag 1 : Vrijdag 31 oktober 2003

7:00 . laatste dag van de week .. En toch is het vrijdaggevoel anders. Vandaag ga ik niet richting Mechelen, maar richting Syrië en Jordanië. Vlug nog de afwas doen, de bagage checken en hop, met de trein (= altijd een beetje reizen) naar de luchthaven. Alexandrine, die ik ook gezien had op de vertrekvergadering en ook van het Gentse is, is ook al van de partij. Alexandrine heeft zelfs wat reisgenoten mee : vier russen.

Toegekomen op de luchthaven, staat de rest van het reisgezelschap ons al op te wachten en je ziet reeds van ver dat iedereen er zin in heeft. Eerst het geheugen even opfrissen en naampjes oefenen. Er is één iemand die nog wacht op een naampje en dat is de mascotte van Karen, dus suggesties zijn steeds welkom.

Er wordt al heel wat afgekletst op de luchthaven . vooral veel reisverhalen worden naar boven gehaald en Stijn vertelt in geuren en kleuren zijn belevenissen met kotszakjes in een vliegtuigje in Peru.

Ons gezelschap is een bont allegaartje : er is een fotograaf en filmer Patrick, graficus Bart die het dagboek zal verwerken (is ook bereid tot het sluiten van deals, website maken ipv een dag schrijven) en nog een fotograaf Wim . dus wie wil oefenen als fotomodel . waag hier je kans. Bij Alexandrine kan je terecht voor een gratis cavia als je op zoek bent naar een huisdier. Karen zal ons goed soigneren en in de watten leggen. En voor een rondleiding in Madrid ga je even langs bij Sabine. Een duikcursus zal ons gegeven worden door Vincent.

Ondertussen zijn we al geland in Istanbul en heeft Tom zijn taken al gedelegeerd. Het systeem van pot en boekhouding zijn toebedeeld aan Alexandrine en Karen. Om de tijd te doden wordt er gelezen, toertjes gedaan in de luchthaven en Patrick maar Arabisch blokken. Jongen, leer maar goed want morgen is het toets in de Soeks !

Op de vlucht van Istanbul naar Damascus zit iedereen verspreid op het vliegtuig. Bij het landen ben ik als eerste van de groep van het vliegtuig en een raar tafereel speelt zich af voor mijn ogen … Ik zie drie auto’s in volle vaart voorbij rijden en enkel een bepaald entourage manschap van een vrouw mogen op de bus. Nog één iemand komt achterna gehold met pakjes en geraakt nog op het laatste nippertje op de bus ….

De andere mensen en ik staan in de kou en de druppeltjes regen en er mag niemand meer van het vliegtuig …. Verdacht ! Een man is van zijn oren aan het maken tegen zijn Walkietalkie en anderen lopen onrustig heen en weer ….

Amaai, ik moet toegeven dat ik met niet op mijn gemak voelde …. Opluchting kwam er toen ik de rest van de groep zag afdalen van de trap.

Aan de douane blijkt dat de helft van de groep het blauwe papiertje niet heeft ingevuld… me inclusive … Na wat heisa over de plaats waar we gingen logeren, geraakte iedereen Syrië binnen.

Na het oppikken van alle bagage ontmoeten we onze chauffeur die ons tot het hotel El Haramain brengt. Bijna waren we al twee meisjes verloren op de luchthaven.

Mijn eerste indruk is dat Damascus veel rustiger is dan Cairo, maar misschien ziet het er morgen allemaal anders uit …

Na de rechtzetting wie man is en wie vrouw is gaat iedereen richting bedje. Laten we er samen een mooie reis van maken !

Koen, omdat k jou nog niet vermeld heb, aan jou de eer om morgen te schrijven

Angie