9 november 2007
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2
foto's
Vietnam-0788 © Bart Plessers Vietnam-0770 © Bart Plessers Vietnam-0760 © Bart Plessers
kaart

Nha Trang

Dag 14: Vrijdag, 09 november 2007

Na het ontbijt rijden we met de taxi naar de luchthaven van Danang. Ook hier valt er af en toe een druppel uit de lucht. Als we ingecheckt zijn voor de vlucht naar Nha Trang, houden we ons bezig met een racespelletje.

Op een uur zijn we in Nha Trang. Als we uit het vliegtuig stappen overvalt de tropische warmte ons en de regen valt met bakken uit de lucht! Terwijl we op onze bagage wachten, zoeken we in onze gids op hoe we best naar de stad gaan. Buiten discussiëren we met een hele bende taxichauffeurs om ons heen. We zouden zelfs te voet naar de stad kunnen volgens onze gids. En dit terwijl de chauffeurs ons 12 Dollar willen aanrekenen. Uiteindelijk geven we toe en stappen toch in een taxi. Blijkt dat de luchthaven verhuisd is en ligt nu op 45 minuten rijden van het centrum. Goed dat we niet te voet aan die tocht begonnen zijn.

Ons hotel, Vien Dong, is een grote saaie blok. Het straalt geen sfeer uit maar we proberen er het beste van te maken. Terwijl het buiten nog steeds giet, proberen we twee slaapplaatsen op de nachttrein te regelen aan de receptie. Hier lang blijven zien we niet zitten en heeft geen zin met al die regen. Terwijl we de organisatie van onze treinreis aan de receptioniste overlaten, maken we tijd voor een late lunch in restaurant Good Morning Vietnam.

Nha Trang blijven rondhangen zien we evenmin zitten. Een vliegticket wil ze ons niet boeken In de late namiddag keren we terug naar het hotel en de treintickets zijn niet in orde. De juffrouw heeft ons geen softsleepers kunnen regelen, dus harde banken. Voor een treinrit van 11 uur lijkt ons dat zeer oncomfortabel. Hier in het regenachtige omwille van de storm die op ons afkomt.

Dus nemen we het heft in eigenhanden en haasten ons naar een reisbureau. Zij verzekeren ons dat er geen annulatie zal zijn omwille van het weer. Eigenlijk horen we gewoon wat we willen horen. Het reisagentschap regelt ons ook een taxirit naar het hotel, dus morgen vertrekken we richting Saigon, of Ho Chi Minh City.

Bij avondval wordt het weer rustig en stopt het met regenen. Hiervan profiteren we en maken we een lange wandeling over het strand en de promenade. Rond 20u trakteren we ons op een etentje aan het strand, bij de “ 4 seasons”. We laten ons de vis, rijst en zeevruchten smaken. De rat die we na ons eten voorbij zien racen zal zich met andere restjes moeten gelukkig stellen. We spurten dan maar naar het hotel in een volgende regenbui.