11 november 2007
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2
kaart

Ho Chi Minh City

Dag 16: Zondag, 11 November 2007

Als we uitgeslapen zijn, vinden we in de straat van het hotel een terras om te ontbijten. Het is zeer warm vandaag. Na het ontbijt gaan we op zoek naar 2 tour operators die gespecialiseerd zijn in fietstochten, maar de kantoren zijn gesloten. Dan wachten we maar tot morgen. Al vlug begint het te regenen en zoeken we beschutting in het hotel. We lezen in onze reisgids en maken plannen. We doezelen ook even in.

Als de bui gedaan is, beginnen we rond de middag aan de stadswandeling van de Lonely Planet. Het weer klaart helemaal op en we houden een late lunch stop op een koloniaal terras. We zoeken de koelte van het Reunification Palace op. Dit was het vroegere regeringsgebouw van Zuid-Vietnam. De kelders waren compleet uitgerust met radiomateriaal. Onze wandeling eindigt aan het postgebouw, een mooi koloniaal gebouw, ontworpen door Gustave Eiffel. Voor we richting hotel wandelen, genieten we nog van een stuk cake en pannenkoek. Op onze terugweg heerst er een drukke gezellige sfeer in de straten. Het is ondertussen al donker.

We gaan vanavond de Good Morning Vietnam van Saigon uitproberen. Het eten smaakt heerlijk, maar ons voorgerecht wordt overgeslagen. Bart spreekt onze lieve dienster er over aan. Ze stelt voor het nog te brengen. Bart probeert uit te leggen dat je een voorgerecht niet meer na je hoofdgerecht eet. De arme dienster verontschuldigt haar meermaals aan de veeleisende Westerling. Over een cultuurverschil gesproken. Dat wordt ons nog duidelijker als ze ons later op de avond uitgebreid komt bedanken voor de goede tip de Bart haar gegeven had: de bestelling noteren. Bart wandelt het restaurant uit met een schuldgevoel.

We sluiten de dag af met een wandeling naar het Municipal Theatre waar de jeugd in het weekend rondhangt. Het is een echt spektakel om al die brommers onder weg te zien voorbij razen. Veel jeugd hebben we niet gezien aan het Theatre. Ze zochten net als wij de koelte van het park op. Daar stonden alle Johnnys van Saigon met hun blinkende brommer indruk te maken op de plaatselijke schonen.