MOVING-EYE.BE Skip Navigation Linkshome / Reizen / Vietnam / Reisverhaal / Ho Chi Minh City
12 november 2007
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2
kaart

Ho Chi Minh City

Dag 17: Maandag, 12 November 2007

Na het ontbijt, op terras, natuurlijk, stappen we binnen bij tour operator Sinhbalo. Terwijl we onze beurt afwachten bekijken we de brochure en vinden direct de fietstocht die we willen maken. Ze vinden gelukkig nog een gids voor ons. Na inspectie van de fietsen betalen we en spreken we af voor morgen. We kijken er naar uit.

Vandaag staat onze dag in het teken van het Oosters geloof. Vier grote filosofische en religieuze stromingen het  geloof in Vietnam vormgegeven: het confucianisme, het boeddhisme, het taoïsme en het Christendom.  De eerste drie zijn dan ook nog eens gemengd met Chinese religies. Voorouderverering is ook heel belangrijk voor de meesten. In onze ogen geloven ze dus een beetje in alles, naargelang het hun uitkomt. Je kan nooit zeker genoeg zijn! Maar we gaan vandaag een poging doen om dit alles wat beter te begrijpen. Daarvoor willen we met een cyclo naar Cholon, de Chinese wijk of district 5 genoemd.

Aan het hotel laten we ons ompraten door een vlotte cyclo bestuurder. Hij dringt zich op en wil de stad op zijn manier aan ons tonen. Uiteindelijk spreken we een prijs af voor een hele rondrit, maar Bart voelt zich er niet goed bij. Dus aan de eerste stopplaats in Cholon, betalen we onze bestuurders het afgesproken bedrag, bedanken hen en gaan dan onze eigen weg. Zonder eigenlijk te weten waar we zitten. De geur van specerijen komt op ons af en we staan midden in een markt. Het duurt even voor we ons kunnen oriënteren. We beseffen ineens hoe groot deze stad is. We moeten een heel stuk wandelen voor we aan de eerste pagoda komen. We bezoeken zeker zeven pagoda’s, de een al mooier dan de andere. Overal ruik je  wierook , door te zwaaien met traditionele stokjes maar ook door wierookspiralen aan te steken die aan het plafond hangen. We eindigen onze tour in de kleine Cholon moskee. Rond de middag hebben we honger en wandelen te voet terug naar de buurt van het hotel. We hebben honger en het is loeiend heet. Er komt geen einde aan de weg en Bart raakt overhit. We doen een taxi stoppen en hopen dat de rit even duurt zodat we kunnen afkoelen in de airco.

Na onze lunch wandelen we naar Jade Emperor Pagoda.  Ook deze Pagoda ligt verder dan we gedacht hadden. Ze ligt goed verstopt  en het duurt even voor we ze vinden. Gelukkig kunnen we uitrusten in het schaduwrijke binnenkoertje van de pagoda. Deze pagoda eert de Koning van alle hemelrijken. Na ons bezoek keren we dapper terug en genieten onderweg van de lokale drukte. De scholen zijn net gedaan, dus zien we veel scholieren in uniform.

In het Sinh Café laten we ons een lekkere maaltijd voorschotelen en eindigen met een ijsje.  We pakken onze rugzak voor onze meerdaagse fietstocht in de Mekong Delta.