16 november 2007
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2
kaart

Mekong Delta

Dag 21: Vrijdag, 16 november 2007

Na ons ontbijt wat we buiten op het terras gebruiken, vertrekken we voor een boottocht. We varen naar een fishfarm en onderweg nemen we kleuren en geuren op. Als we door het dorpje varen met de fishfarm, zien we honderden drijvende huisjes die vissen kweken. In een huis mogen we binnen en zien we hoe ze de vissen voederen door een gat in de grond. Daar zitten waarschijnlijk veel te veel vissen samen. Na de drijvende huisjes dobberen we verder naar het etnisch dorpje met een Cham gemeenschap. Hier zijn de bewoners Moslim en zien de gezichten er anders uit dan in de rest van de Mekong. Ze zijn bruiner en hebben een rondere vorm. We bezoeken de Mubarak Moskee en hoe de lokale vrouwen hun dag vullen met het weven van kleding en doeken.

Als we met de boot terug aanmeren rijden we met het busje naar Longxuyen en rijden nog een 20km met de fiets naar Coalanh. Hier lunchen we voor een laatste keer in de Mekong Delta alvorens we op highway 1 weer richting Saigon vertrekken. Toch wel een heel geslaagde uitstap. Als we de drukte van Saigon binnen rijden beseffen we dat onze reis er bijna op zit. De mannen zetten ons af aan ons hotel en we nemen afscheid met een dikke fooi.

In het hotel blijkt dat onze reservatie geen nut gehad heeft. Met het excuus dat er niemand van de hotelgasten heeft willen vertrekken, kunnen we opzoek naar een ander hotel. De receptionist stuurt ons naar een hotel aan de andere kant van het park. Hij beweert dat het een even goed hotel is als dit. Hij stuurt iemand mee om onze bagage te dragen en we hebben met onze sherpa te doen. We stoppen dus maar een dagrugzakje in zijn handen en we sleuren zelf met de zware bagage. We vragen om een kamer te zien en begrijpen direct wat de receptionist met “hetzelfde soort hotel” bedoelt: het heeft ook een bed, tv en badkamer. Voor de rest had het andere hotel veel meer sfeer en werd er daar niet gerookt in de kamers. Soms denk ik dat we toch van twee heel verschillende werelden komen. We zijn te moe om op zoek te gaan naar een ander hotel en willen van onze laatste avond genieten.

We trakteren onszelf op een heerlijke maaltijd en kuieren nog wat door de straten. Als we terugkomen in het hotel blijkt dat Hai Bart zijn T-shirt terug bezorgd heeft aan de receptie. Die was hij in het eerste guesthouse vergeten.